Wie wordt de
Beste Zelfzorgadviseur 2019?

De winnaars tot nu toe

Winnaar 2018

Petra Meinen, werkzaam bij DA Drogisterij ’t Centrum in Winterswijk is dit jaar de Beste Zelfzorgadviseur. Dat werd bekendgemaakt op 22 maart 2018 tijdens de feestelijke uitreiking op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Gemma Bosters van Trekpleister behaalde de tweede plaats en Astrid Brauers van Etos werd derde.  Winnares Petra behaalde bij de online toetsen een score van maar liefst 86%. Bij het bezoek van de mystery shopper ontving zij 101 van de 104 punten en de jury concludeerde dat Petra een erg overtuigende drogist is met een rustige uitstraling. Zij geeft een deskundig en objectief advies, waarbij zij goed luistert naar de klant. Daarnaast heeft zij veel parate kennis. Zij werd dan ook unaniem tot winnares verkozen. Petra ontving naast de felbegeerde bokaal een citytrip voor 2 personen. Meer informatie via deze link

NB: Vanaf 2018 wordt de winnaar benoemd naar het lopend jaar. Eerdere jaren is ervoor gekozen om de winnaar te benoemen naar het jaar dat vooraf ging aan de verkiezing.

Petra Meinen (DA), winnaar 2018

Winnaar 2016

De Beste Zelfzorgadviseur 2016 is Desirée Werner van Erven, werkzaam bij Kruidvat Tilburg. Desirée behaalde bij de 6 online toetsen een score van maar liefst 78%. Bij het mysterie bezoek schreef zij de volle 80 punten op haar naam en daarmee is zij de terechte winnares. Het juryrapport vertelt dat Desiree goed luistert, de juiste vragen stelt, zorgvuldig is, ondanks drukte de tijd neemt en het uiteindelijke advies op een natuurlijke manier uitvoert.


 Midden: Desiree Werner van Erven. Kruidvat, winnaar 2016

Winnaar 2015

Lieke Melis, drogist bij Etos Borniastraat in Leeuwarden, was de winnares van 2015. Ze stelde volgens de jury goede vragen over de cases en zorgde dat ze alle informatie boven water haalde die zij nodig had om tot een goed advies te komen. De jury, bestaande uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Lyda Blom (docent apothekersopleiding Universiteit Utrecht), Anneke Kerkhoff (drogist) en Ele Visser (directeur PatiëntenAcademie), noemden Lieke “een echte vakvrouw en een terechte winnaar van de titel Beste Zelfzorgadviseur”.


Midden: Lieke Melis, Etos, Beste Zelfzorgadviseur 2015

Winnaar 2014

Linda Harms, drogist bij Trekpleister Westwaarts in Zoetermeer, was de winnares van de landelijke verkiezing Beste Zelfzorgadviseur van 2014. De jury was onder de indruk van haar attitude, kennis en kunde. “Linda was goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vak, gaf de juiste adviezen, wist een goede balans te vinden tussen commercie en verantwoorde zorg en liet zien dat ze kritisch nadenkt bij wat ze adviseert,” aldus de jury. De jury, bestaande uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Harry Gloudemans (bestuurslid Pharmacon), Lyda Blom (universitair docent Universiteit Utrecht) en Ele Visser (directeur PatiëntenAcademie), vond Linda daarom de terechte winnaar van de titel Beste Zelfzorgadviseur. Zij noemden Linda “een echte vakvrouw en een voorbeeld voor de branche”.


Rechts: Linda Harms, Trekpleister, Beste Zelfzorgadviseur 2014