Wie wordt de
Beste Zelfzorgadviseur 2019?

De verkiezing

Je kunt aan de verkiezing meedoen als je door je werkgever of collega wordt opgegeven of jezelf opgeeft via deze website. De inschrijving voor de verkiezing Beste Zelfzorgadviseur 2019 is inmiddels verlopen. We kijken na de inschrijving eerst of je aan de voorwaarden voldoet: ben je gediplomeerd (assistent)drogist, is jouw winkel Erkend Specialist in Zelfzorg en heb je de complete nascholing afgerond*?

Voldoe je aan de voorwaarden, dan word je uitgenodigd om een aantal online toetsen te maken. Allereerst maak je de online toets om je adviesvaardigheden over UAD middelen te testen, dus zelfzorggeneesmiddelen die te koop zijn bij de apotheek of drogist. Vervolgens maak je een online toets over AV middelen, voedingssupplementen en fytotherapie. De derde toets behandelt overige zelfzorgproducten. Tot slot volgt nog de WASA-toets waarbij je vragen beantwoordt over concrete adviessituaties die ontleend zijn aan de praktijk. We testen dan of je de juiste vragen stelt aan de klant.

Mystery shopper en vakjury

De toetsen spreken voor zich en hieruit worden de beste inzendingen  van de formulehuizen en zelfstandigen geselecteerd en bekendgemaakt voor de tweede ronde. In die tweede ronde bezoekt een mystery shopper de vijf (assistent)drogisten met de beste resultaten (per formulehuis/zelfstandige). Zo kunnen zij zien hoe de advisering in de praktijk wordt uitgevoerd; denk hierbij ook aan leefregels, klantgerichtheid, etc. De beste adviseurs mogen in de laatste ronde voor een vakjury komen, waar ze geïnterviewd worden over hun advieskeuzes, beroepshouding en motivatie. Het complete plaatje (toets, mystery aankoop  en juryrapport ) bepaalt wie de winnaar wordt van de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 14 maart 2019 tijdens het feestelijke Care Award event.

*let op de nascholing van 2018 dien je afgerond te hebben vóór 1 december 2018.